داستان جالب “مادر شوهر و مادر زن”

شهین خانم و مهین خانم توی خیابون به هم رسیدن ،بعد از کلی احوالپرسی و چاق سلامتی

شهین خانم پرسید :راستی از دخترت چه خبر؟

دوسالی باید باشه که ازدواج کرده ، از زندگیش راضیه ؟ بچه دار شد؟

مهین خانم یه بادی به غبغب انداخت و گفت :

آره جونم ،این پسره ، شوهرش ، مثل پروانه دور سرش می چرخه ، اون سال اول عروسی که دایم مسافرت بودن ، همه جا رو رفتن دیدن ، عید اون سال هم رفتن اروپا برای من هم یه پالتوی خیلی قشنگ آورده بود ، تو کار های خونه هم نمی گذاره دست از سیاه به سفید بزنه ،وقتی هم که حامله بود دیگه هیچی ، اینقدر بهش می رسید حالا هم که بچه اشون به دنیا اومده تا پوشک بچه رو هم این عوض میکنه ، آره شکر خدا خوشبخت شد بچه ام .

شهین خانم گفت شکر خدا ، ببینم پسرت چیکار میکنه از زنش راضیه !؟

مهین خانم یه آهی کشید و یه پشت چشم اومد که ای خواهر نگو که دلم خونه ، پسر بد بختم هر چی در میاره همش خرج مسافرت این دختره میکنه ، انگار زمین خونه اشون میخ داره اون سال اول که اصلا توی خونه بند نبودن ،اصلا فکر نمیکرد که بابا این بدبخت خرج این همه سفر رو از کجا بیاره ، بعدش هم عیدیه رفتن دبی ،دختره برا ننه اش رفته بود یه پالتو خریده بود ۱۰۰ دلار، پسره شده حمال خونواده زنش، طفلک بچه ام توی خونه عین یه کلفت کار میکنه ،زنه دست از سیاه به سفید نمی زنه ، حامله که شده بود این پسره دیگه رسما شده بود زن خونه،بعد هم که زایمان کرد حتی پوشک بچه اش رو میده این پسر بد بخت عوض میکنه ،
آره خواهر طفلکم بدبخت شد !

نشانه‌های پیری پوست


نشانه‌های پیری پوستقاب چهره ما، حکایت از فراز و نشیب‌هایی دارد که در طول زندگی با آن مواجه بوده‌ایم. هر چه این قاب درخشان‌تر باشد فرد از سلامت درونی و روانی بیشتری برخوردار بوده و هر چه رنگ خزان به خود گرفته باشد، حکایت از مشکلاتی دارد که سر راه او قرار گرفته است.

پوست انسان در طول حیات تحت تأثیر عوامل گوناگونی قرار می‌گیرد و دچار تغییراتی می‌شود، این تغییرات فرد را نگران می‌کند و ممکن است او را به سمت درمان سوق دهد، اما میزان تأثیر درمان و آگاهی از عوارض ناخواسته شاید یکی از مهم‌ترین جنبه‌های درمان باشد تا فرد با اطلاعات کافی، نوع درمان خود را انتخاب کند.

● تغییرات پوست
گذشت زمان باعث می‌شود ضخامت لایه‌های زیرین پوست افزایش پیدا کند و ترمیم آن کند‌تر صورت گیرد. هر چه خاصیت ارتجاعی و چربی‌های لایه‌های زیرین پوست کاهش پیدا کند، به دنبال آن شادابی، طراوت و زیبایی پوست کمتر می‌شود. چروک‌های ریزی بر سطح پوست ظاهر می‌شود و ممکن است پوست دچار افتادگی شود.
دکتر محمود الماسی، متخصص پوست و مو در این رابطه می‌گوید: چین و چروک خصوصاً در ناحیه صورت دو نوع است. چروک‌های ریزی که در اثر تابش نور آفتاب و گذشت زمان به‌وجود آمده است و بیشتر در افرادی با سن بالا‌تر از ۳۰ سال مشاهده می‌شود و نوع دیگر چروک‌هایی که حاصل انقباضات عضلانی است در اثر عواملی مانند خنده یا اخم کردن در صورت ظاهر می‌شود.

● عوامل مؤثر
اواخر دهه سوم زندگی، زمانی است که پوست شروع به تحلیل می‌کند و چروک‌هایی روی آن ظاهر می‌شود. در این میان عواملی می‌توانند روند پیری را در آن تسریع کنند و بر زیبایی و تازگی آن اثر بگذارند.
دکتر الهام ابن‌احمدی، متخصص پوست و مو عوامل مختلفی را بر زیبایی پوست مؤثر می‌داند و می‌گوید: علاوه بر عوامل ارثی و محیطی، تابش اشعه آفتاب، باد، تنش‌های عصبی و استرس، سیگار، آلودگی‌های محیطی و حتی حرکات عضلانی بیش از حد مانند اخم کردن زیاد بر شروع زودرس پیری پوست تأثیرگذار است.
وی در ادامه می‌افزاید: روند پیر شدن پوست بر اساس پیدایش علائمی مانند چروک‌های عمقی و سطحی، تغییرات رنگدانه‌ای پوست به صورت لکه‌های قهوه‌ای و خشونت سطحی پوست، پیدایش عروق سطحی قرمز رنگ و از بین رفتن قوام و سختی پوست تشدید می‌شود.

● استروژن و زنان
یائسگی از جمله عواملی است که باعث افزایش چین و چروک در پوست می‌شود. استروژن، هورمونی است که در سنین باروری از تخمدان‌ها ترشح می‌شود و جوان‌سازی پوست را به عهده دارد.
به گفته دکتر ابن احمدی، ‌ پس از یائسگی فعالیت تخمدان‌ها و به دنبال آن میزان ترشح هورمون استروژن در خون کاهش پیدا می‌کند، در نتیجه پوست شادابی و قوام خود را از دست داده و خشک و پوسته پوسته می‌شود. در این زمان به دلیل خشکی مفرط پوست، استفاده از مرطوب‌کننده‌های قوی برای حفظ رطوبت پوست رواج پیدا می‌کند. مرطوب‌کننده‌هایی با پایه وازلین و حاوی اسیدهای آلفا هیدروکسی و اوره این نیاز را به صورت رضایت‌بخشی برطرف می‌کنند. همچنین کاهش دفعات شست‌وشوی صورت و استفاده از صابون‌های ملایم می‌تواند خشکی و چروک پوست را کاهش دهد. اسید‌های آلفاهیدروکسی در واقع اسید‌های ارگانیک طبیعی هستند که در انواع میوه‌ها مانند سیب (اسید مالیک)، آناناس و مرکبات (اسید سیتریک)، نیشکر (اسید گلیکولیک) و دیگر میوه‌ها وجود دارند. اسیدهای میوه با رسوخ در لایه‌ شاخی پوست با اثرات شاخی و ضخیم شدن این لایه مقابله می‌کنند و باعث رطوبت و شادابی پوست می‌شوند. همچنین کرم‌های حاوی رتینوئیک اسید می‌توانند قوام سطحی پوست را بهبود بخشند، بنابراین کرم‌های ضدچروک حاوی این دو ماده اثرات بهبوددهنده‌ای دارند.

دکتر ابن احمدی نکته مهم در مصرف کرم‌های موضعی را مربوط به نوع، غلظت و زمان مصرف آن می‌داند و می‌گوید: کرم‌های ضدچروک باید با توجه به معاینات پزشکی و نوع پوست توسط پزشک متخصص تجویز شوند تا عوارض جانبی آن قابل کنترل باشد. بنابراین لازم است قبل از هر نوع خوددرمانی با پزشک متخصص مشورت شود.
دکتر الماسی در مورد عوارض این قبیل کرم‌ها می‌گوید: درمان به وسیله کرم، بیشتر برای چروک‌های ریزی استفاده می‌شود که در اثر تابش نور آفتاب و گذشت زمان در چهره به‌وجود می‌آید. اغلب در ترکیب این نوع کرم‌ها، علاوه بر اسیدهای میوه، رینول یا تریتنوئین وجود دارد که لایه‌بردار هستند. چنانچه کرم‌ها طبق دستور پزشک مصرف نشوند و یا با غلظت بیشتری مورد استفاده قرار گیرند، می‌توانند باعث عوارضی از قبیل تحریک، قرمزی، سوزش، کم‌آبی و خارش پوست شده و با قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید لکه‌های تیره رنگی را روی پوست بر جا بگذارند، لذا توصیه می‌شود هنگام مصرف آن‌ها از قرار گرفتن در تابش نور آفتاب پرهیز شود.

● کرم‌های ضدچروک
این روز‌ها تبلیغات زیادی در مورد مصرف انواع کرم‌ها، ژل‌ها و جراحی‌ها انجام می‌گیرد. کرم‌های حاوی کلاژن نیز سهم زیادی از این تبلیغات را به خود اختصاص داده است و مردم هزینه‌های زیادی را برای خرید آن پرداخت می‌کنند.
دکتر الماسی در مورد مصرف این قبیل کرم‌ها می‌گوید: کلاژن در حفظ شادابی و طراوت پوست تأثیر به‌سزایی دارد ولی از آنجا که کلاژن از طریق پوست جذب نمی‌شود اثر مفیدی بر پوست نخواهد داشت و کرم آن فقط خاصیت نرم‌کنندگی دارد.
وی مصرف کرم‌های مخصوص دور چشم را بدون تجویز پزشک خطرناک می‌داند و می‌گوید: کرم‌های دور چشم حاوی مقادیری مرطوب‌کننده و مواد لایه‌بردار هستند و به دلیل آنکه پوست ناحیه دور چشم نازک و حساس است مصرف خودسرانه آن می‌تواند خطرناک باشد. ضمن اینکه کرم‌هایی که برای برطرف کردن تیرگی دور چشم استفاده می‌شود معمولاً اثری ندارد و به دلیل امکان بروز حساسیت برای افراد جوان توصیه نمی‌شود.

● پرکننده‌ها
پرکننده‌ها موادی هستند که در زیر پوست تزریق می‌شود تا منافذی را که ایجاد خط و خطوطی بر پوست کرده‌ است، پر کند.
دکتر ابن احمدی می‌گوید: این مواد را برای پرکردن چروک‌های عمیق مانند خطی که از بینی به لب کشیده شده است، استفاده می‌کنند. در صورتی که تزریق ژل توسط پزشک متخصص انجام نشود و یا نوع ژل مرغوب نباشد پس از مدتی ژل‌ها از منافذ پوست خارج می‌شوند و چین و چروک دوباره ظاهر می‌شوند. این قبیل پرکننده‌ها کاربرد بیشتری در افراد مسن دارند و در افراد جوان‌تر برای زیبایی‌ بیشتر و افزایش حجم گونه استفاده می‌شود. پرکننده‌ها برحسب نوع آن‌ها یک تا چند سال در پوست مانده و پس از آن نیاز به تزریق مکرر دارند. تزریق ژل بوتاکس نیز به‌عنوان یک درمان شناخته شده ضدچروک و پیری به کار گرفته می‌شود. این ماده یک سم قوی است که از فعالیت فیبرهای عصبی جلوگیری می‌کند. به گفته دکتر ابن احمدی، در حال حاضر این نوع سم در امریکا و اروپا مورد استفاده قرار می‌گیرد و در صورتی که نحوه تزریق آن و یا نوع ژل استاندارد نباشد، می‌تواند باعث عوارض بسیاری از جمله افتادگی پلک و ورم صورت شود.
در روش لیزر درمانی بخشی از لایه بیرونی پوست برداشته می‌شود تا ترمیم دوباره آن آغاز شود. دکتر ابن احمدی می‌گوید: لیزر درمانی نیز باید توسط پزشک متخصص و ماهر انجام شود و در صورتی که به شیوه صحیحی انجام نشود باعث لک و یا زخم‌هایی بر صورت می‌شود.

● پیشگیری و نقش تغذیه
همواره پیشگیری بر درمان ارجحیت داشته و دارد، بنابراین می‌توان با رعایت چند اصل ساده در زندگی و مراقبت بیشتر از ایجاد چروک بر صورت و یا دست‌ها جلوگیری کرد. دکتر الماسی توصیه می‌کند به دلیل آنکه در فصل زمستان رطوبت هوا کم است، پوست بیشتر دچار خشکی می‌شود و نیاز به مراقبت بیشتری دارد، بنابراین لازم است در روز چند مرتبه از کرم‌های مرطوب‌کننده استفاده شود. نور آفتاب نیز به دلیل دارا بودن اشعه ماورای بنفش باعث پیدایش چین و چروک بر پوست می‌شود، بنابراین علاوه بر مصرف کرم‌های ضدآفتاب باید گردن، دست‌ها و دیگر قسمت‌های بدن که در معرض آفتاب قرار دارد، پوشانیده شود. برنزه کردن پوست مخصوصاً در فصل تابستان که نور آفتاب شدید‌تر است احتمال بروز چین و چروک و سرطان پوست را افزایش می‌دهد. دکتر ناهید آریائیان، متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه ایران، رژیم غذایی را یکی از مهم‌ترین راه‌های حفظ شادابی پوست می‌داند و می‌گوید: آنتی‌اکسیدان‌ها موادی هستند که رادیکال‌های آزاد و مضر را در بدن کاهش می‌دهند. این مواد در انواع سبزیجات و گیاهانی که صورتی و یا قرمز رنگ هستند مانند گوجه، کلم قرمز، پیاز قرمز، انواع توت، انار، آلبالو، گیلاس، آلوی قرمز، مرکبات و کیوی وجود دارند. همچنین مصرف سبزیجاتی مانند سیر، انواع کلم، اسفناج، هویج، چغندر، انواع کاهو، میوه‌ها، حبوبات و آجیل به دلیل داشتن ویتامین توصیه می‌شود و بهتر است آن‌ها را تازه استفاده کرد تا ویتامین (ث) موجود در آن‌ها که نوعی آنتی‌اکسیدان است حفظ شود. بررسی‌ها نشان داده است دریافت زیاد کالری باعث تسریع در روند پیری پوست می‌شود. اضافه وزن و به دنبال آن کاهش وزن نقش بسزایی در پیری پوست دارد. بنابراین توصیه می‌شود مصرف چربی‌ها و قند‌ها در رژیم غذایی محدود شود و از روغن‌های گیاهی و یا روغن زیتون به جای روغن حیوانی و مارگارین استفاده شود. از طرفی حرارت دادن بیش از حد روغن‌ها و یا استفاده مکرر از آن‌ها باعث تولید رادیکال‌های آزاد در بدن می‌شود که سرطان‌زاست.
نوشیدن حداقل هشت تا ۱۰ لیوان آب در روز یکی از نیازهای اساسی بدن است که به حفظ رطوبت پوست کمک می‌کند ولی این نیاز نباید با نوشیدن قهوه یا چای تأمین شود، زیرا این قبیل نوشیدنی‌ها ادرارآور هستند.

● پروتئین‌ها از مواد ضروری برای سلامتی بدن به شمار می‌روند
بهترین نوع پروتئین در ماهی، حبوبات، سویا و گوشت مرغ یافت می‌شود. اسید چرب امگا ۳ نیز برای بدن ضروری است که در ماهی‌های دریایی یافت می‌شود که با سرخ‌کردن ماهی از بین می‌رود.
رنگ‌ها و افزودنی‌ها در مواد غذایی برای بدن بار اضافی محسوب می‌شوند که احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند، بنابراین مصرف پفک، سوسیس، کالباس، نوشابه‌ها، سس‌ها و اسانس‌های خوراکی توصیه نمی‌شود. اجتناب از سیگار، خواب کافی و مناسب، ورزش منظم و دوری از استرس نیز از دیگری مواردی است که به شادابی پوست کمک می‌کند.



منبع: روزنامه ایران


بهترین زمان خوردن میوه



دکتر زهرا عبداللهی : باید همواره یک ظرف بزرگ میوه روی میز، کابینت یا در داخل یخچال قرار داده تا خانواده با دیدن آن تشویق به مصرف میوه شوند.

وی گفت: میوه‌های تازه را به عنوان میان وعده در طول روز مصرف کرده و میوه‌هایی را خریداری کنند که بافت و پوست سالمی داشته و بیش از حد نرم نشده باشند.

وی تصریح کرد: والدین باید برای تشویق کودکان به مصرف میوه همواره به عنوان میان وعده، میوه را در نظر بگیرند و فراموش نکنند که ذائقه کودکان از دوران کودکی شکل می‌گیرد.

این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: بیشتر از میوه‌های کامل (با پوست) به جای آب میوه استفاده کنند تا بتوانند از فیبرهای موجود در آن‌ها بهرهٔ بیشتری ببرند همچنین باید تنوع را در مصرف میوه‌ها رعایت کرد زیرا ترکیب میوه‌ها نیز با هم متفاوت است و بدین ترتیب می‌توان ویتامین‌ها و ترکیبات مختلف را دریافت کرد.

عبداللهی با تاکید بر اینکه از خوردن آب میوه‌های صنعتی پرهیز کنید، خاطرنشان کرد: یک لیوان آب میوه صنعتی، دارای ۱۰ قاشق چای خوری شکر است و بعضی از آن‌ها به وسیله آب رقیق شده‌اند.

وی اظهار داشت: از خوردن میوه‌هایی که روی دسر‌ها یا شیرینی‌ها موجودند و به وسیله کرم یا خامه پوشیده شده‌اند، پرهیز کرده زیرا با خوردن این میوه‌ها علاوه بر ویتامین، مقدار زیادی چربی مضر و کالری وارد بدن می‌شود.

شب یلدا و الگوی غذایی این شب



در گذشته ها قاقالی لی بچه ها چیزهایی بود مثل گردو ، سقز و سوهان عسلی . بچه ها مرتب نق می زدند که «مامان جیم جیم » می خواهند و آنها که طبعی دیگر داشتند به احتمال لیموعمانی.

امروزه که روزگار سرکه شیره به سر آمده و نوشابه های متعارف کولا (و امثال آنها )و نوشابه های غیر متعارف و با طعم مولتی ویتامین (وامثال آن)جای خود را در بین مردم باز کرده و از نوشیدنی های سنتی دوغ مانده است ،سخن گفتن از خوراکی های شب یلدا شاید از مد افتاده باشد و با توجه به قیمت ها نامربوط هم به نظر بیاید. اما اگر مغزهاو دانه ها به قیمت باشند می توانند جایگزین هله هوله های گاه گاه غیر بهداشتی شوند.

در قدیم رسم بود که در خوراکی های شب یلدا از انار استفاده شود. حال که علم پیشرفت کرده و با دلیل و منطق می توانیم ارزش این خوراکی ها را بیان کنیم، بد نیست از نظر علمی به این مواد و خوراکی های خوشمزه نظر افکنیم.

انار به عنوان تزئین سفره شب یلداتجزیه انار:مقدار آب دانه انار ۷۴ درصد می باشد. ۶۰ تا ۶۶ درصد از حجم انار را دانه آن تشکیل می دهد. وزن مخصوص آب انار به طور متوسط ۵۱/۱ بوده و در یک کیلو آب انار ۱۴۵ گرم ماده محلول موجود است که عبارتند از گلوسیدها، پروتیدها، لیپیدهای آلی و تانن و ویتامینهای مختلف و املاح محلول.اسیدهای موجود در انار عبارتند از:اسید تارتریک (که زیاد کننده ترشحات لوزالمعده بوده و با اکسیدهای فلزی ترکیب شده و مواد قی آور درست می نمایند.) اسید سالیسیلیک که در بیشتر میوه جات رسیده وجود دارد (برای ترشحات معده مفید بوده و اشتهاآور است).تانن یا جوهر مازو یا اسید تانیک یا اسیدگالوتانیک یا اسید دعاتانیک یکی از اسیدهای موجود در انار می باشد. تانن چون خاصیت انقباضی دارد لذا در خونریزی های مختلف و اسهال های ساده و خونی از ۱ تا ۴ گرم در روز مصرف می شود به علاوه در امراض جلدی به ویژه زردزخم و تعریق زیاد جلدی به صورت مرهم مورد استفاده قرار می گیرد. مقدار ویتامینC انار شیرین تقریبا ۱۵ میلی گرم در لیتر بوده و اگر انار کهنه و مخصوصا پوسیده باشد مقدارش کم می شود.املاح و مواد معدنی موجود در انار عبارتند از: آهن، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، فسفر، گوگرد و کلر.راشیتیسم (نرمی استخوان) و کم خونی، رشد کودک را به تاخیر می اندازد، انار چون به صورت ترکیب با مواد الی است زودتر جذب شده و در راشیتیسم و کم خونی و ضعف اعصاب موثر است.انار حاوی آنتی اکسیدان و انواع فیتوکمیکال می باشد و در نتیجه باعث جوانی، تصفیه خون، سلامت مزاج و درخشانی و زیبایی چهره می شود به طوری که پزشکان قدیم معتقد بودند که در انار اکسیر حیات وجود دارد.یک نکته جالب راجع به انار وجود دارد و آن این است که: در صورتی که فرد گرسنه باشد و انار مصرف کند، از نظر تغذیه ای، مواد مورد نیاز بدن وی را تامین کرده است و نکته متضاد دیگر آنکه اگر فردی گرسنه نشود و مشکل در تحریک اشتهای فرد وجود داشته باشد انار باعث برانگیختن اشتهای وی خواهد شد و اگر قبل از غذا خورده شود، انسان را گرسنه و متمایل به غذا می گرداند.شیخ الرئیس ابوعلی سینا می فرماید: «هر اناری کم غذا و خوب غذاست.» یعنی آنکه انار به نسبت غذایی که ما می خوریم کم است اما در عوض کفایت از انواع غذاهای رنگین می کند.انار و سوء هاضمه:اسید تارتاریک (که در انار به اندازه کافی موجود است) ترشحات لوزالمعده را زیاد کرده، قندهای اضافی را سوزانده و دیاستازهای مربوط به کار هضم را آسان می کند. قسمت گوشته انار به واسطه داشتن تانن قابض است، ولی اگر با دانه خورده شود برطرف کننده یبوست خواهد بود. همچنین انار چون می تواند معده و روده ها را پاک کند، جدار روده را برای دفاع و طرد ویروس ها آماده می سازد، بنابراین سموم، به خون و قلب نمی ریزند، قلب نیز رونق و حیات تازه ای می یابد.

لازم است بدانید که انار حاوی انواع ویتامین های گروهB می باشد و در قدیم انار را عاملی برای رفع افسردگی، غم، غصه، کدورت و کسالت می شمردند.امام هشتم علی بن موسی الرضا (ع) می فرمایند:«خوردن انار باعث نیکویی رخسار کودک می شود.»این بدین دلیل است انار همه سموم بدن را می زداید و خون تازه را در اختیارجنین قرار داده و در نتیجه، نوزاد سالم خواهد بود.نکته جالب دیگر آنکه انار باعث صاف شدن صدا و خوب صحبت کردن می شود. اینکه از قدیم نیز گفته اند که انار در تصفیه خون موثر است به خاطر وجود پتاسیم و منیزیم می باشد. چرا که فعالیت سلولهای کبد را زیاد کرده و در احتقان کبد موثر است و همچنین در کاهش کلسترول خون، اوره و دفع سموم و تعادل مایعات بدن نقش مهمی دارد.سایر خواص انار: انار گشاینده سدهای بدن، ملین و مدر و تقویت کننده کبد است. انار ضد سرماخوردگی است. انار بوی دهان و همچنین زردی دندانها را برطرف می کند. انار ترش و شیرین در تبها و التهابات مفید است.فواید مصرف هندوانه منبع خوب ویتامین A:A ویتامین نقش مهمی در حفظ سلامتی انسان دارد بدین صورت که: افزایش قدرت دید در تاریکی از طریق حفظ سلامتی پوست و بافتهای بدن، از بروز عفونت جلوگیری می کند. حفاظت از حس های شنوایی، چشایی و پایداری رشد نرمال جنین:لازم است بدانید که ۲ فنجان آب هندوانه ۲۰ درصد از نیاز روزانه ویتامینA را تامین می کند. منبع خوبی از ویتامینC :ویتامینC وظایف زیادی در بدن دارد. همانطور که می دانید ویتامینC یک آنتی اکسیدان می باشد و از سلول ها در برابر تخریب در اثر رادیکال های آزاد محافظت می کند.مطالعات نشان می دهد تخریب سلول ها توسط رادیکال های آزاد باعث به وجود آمدن بیماریهای مزمن مانند سرطان و امراض قلبی می شود.

آنتی اکسیدان هایی مثل ویتامینC باعث اختلال در تاثیرات رادیکال های آزاد می شود. همچنینvitc برای تولید و ثبات کلاژن شده و توانایی بدن را در برابر مبارزه عیله عفونت بالا می برد و باعث حفظ سلامتی مویرگها و لثه می شود. فنجان آب هندوانه ۳۰ میلی گرم ویتامینC فراهم می کند.تولیدکننده پتاسیم:ثابت شده است غذاهایی که مقدار پتاسیم بالایی دارند باعث کاهش فشارخون می شود. همچنین پتاسیم باعث تنظیم مایعات و موادمعدنی داخل و خارج سلول می شود. کارهای دیگر پتاسیم عبارت است از: تاثیر در فعالیتهای ماهیچه ای، انتقال پیامهای عصبی.یک مطالعه در دانشگاه هاروارد نشان داد، مردانی که در رژیم خود از مواد غذایی حاوی لیکوپن مانند گوجه فرنگی و محصولات آن استفاده می کردند کمتر به سرطان، به خصوص سرطان پروستات مبتلا شده بودند.۹۲درصد آب دارد:تامین آب بدن بسیار ضروری است و کمبود آب باعث به وجودآمدن بیماری های خاص می شود. ۹۲درصد ازهندوانه آب است و می تواند نیاز بدن را تا حدودی رفع کند.کم چربی و بدون کلسترول: در میان دیگر خواص، هندوانه بدون چربی و کلسترول است.

در کنار این مطلب متذکر می شویم دانشمندان اینطور می پندارند رژیم هایی که حاوی مقدار متوسط چربی و کلسترول است باعث سلامتی عمومی بدن شده و در جلوگیری از امراض مزمن نقش دارد

اسانس مرزه کاهنده دردهای عضلانی است


مرزه از نظر طب سنتی دارای طبیعتی گرم و خشک و از خانواده نعناع است.

وی گفت: از اسانس، استرول (اسید چرب)، صمغ و موسیلاژ (لعاب) مرزه استفاده می‌شود و از خواص آن می‌توان به ضد نفخ بودن، مدر بودن (ادرار آور)، هضم کننده غذا و تقویت کننده قوای بدن اشاره کرد.

این متخصص تغذیه اضافه کرد: گیاه مرزه برای تقویت معده و روده بسیار مفید است همچنین بادکش، ضد کرم روده و معده بوده و در برطرف کردن دردهای عضلانی و روماتیسم می‌تواند مؤثر باشد.

مرزه ضد عفونی کننده و ضد قارچ است

صفوی افزود: اسانس گیاه مرزه کاربرد بیشتری دارد؛ اسانس مرزه ضد عفونی کننده، معرق، ضد درد، ضد آرتریت، ضد باکتری و ضد قارچ است همچنین بخور اسانس نعناع دردهای عضلانی را کاهش می‌دهد.

وی با تأکید بر اینکه مرزه هیچ سمیتی ندارد، بیان داشت: بهتر است که یک تا ۳ گرم از گیاه مرزه روزانه به صورت دم کردنی مصرف شود البته امروزه از مخلوط مرزه، آویشن و چند گیاه دارویی شربتی تهیه شده که خلط آور خوبی است و در رفع علائم سرماخوردگی مؤثر است.